Svenska hotellkedjor har blivit allt mer hundvänliga de senaste åren. Från att på sin höjd kunna erbjuda något enstaka hotellrum delas med rökare har hotellen nu ofta flera olika rumstyper tillgängliga - och kompletterar detta med doggy bags, hundskålar, hundbäddar och påsar med hundgodis.

Nordic Choice Hotels
På de flesta Comfort Hotel, Quality Hotel och Clarion Hotel finns det hundrum tillgängliga. Tillägget är 250 kr per vistelse.

Hundrum går inte att boka via app eller webbplats. Du måste först kontakta hotellet för att kontrollera tillgång på hundrum innan du gör din bokning.

Läs mer hos Nordic Choice Hotels

Radisson Hotels
Flera av hotellen i Radisson-kedjan accepterar hundar i vissa rum.

Läs mer hos Radisson Hotels

Scandic Hotels
Scandic säger sig erbjuda djurvänliga rum på samtliga hotell. Ett tillägg om 200 kr per vistelse tillkommer, om du inte har en Top level eller Red level medlemskap - i så fall kostar det dig inget extra att ta med hunden.

För att boka ett hundrum behöver du vid bokning klicka i rutan Djurvänligt rum. Tyvärr måste du därefter också kontakta hotellet för att säkerställa att de har lediga rum, då detta inte kan kontrolleras automatiskt vid bokning.

Läs mer hos Scandic Hotels

Elite Hotels
Elite Hotels erbjuder hundrum på de flesta av sina hotell, minst ett hotell på varje ort. Via deras hemsida kan man söka fram vilka hotell som erbjuder hundrum. På ordinarie pris tillkommer 200 kr/natt för att få ta med sig hunden.

Hundrum går inte att boka via app eller webbplats. Du måste först kontakta hotellet för att kontrollera tillgång på hundrum innan du gör din bokning.

Läs mer hos Elite Hotels

Best Western Hotels
Ett 70-tal av Best Westerns hotell erbjuder hundrum. Hundskål, hundbädd och hundgodis erbjuds hos er flesta. Vissa av hotellen har ett begränsat antal rum som de har öppna för hundar och i vissa fall kan det även tillkomma extra kostnader för dig som vill bo på hotell med hund. Informera därför alltid hotellet att hunden följer med när du beställer rummet.

På Best Westerns webbplats kan du se hela listan med svenska hotell där du får ha hunden med dig.

Läs mer hos Best Western Hotels

Countryside Hotels
Ett 30-tal av Countryside Hotels anläggning erbjuder hundrum. Pristillägget varierar från 100 till 400 kr per vistelse.

På Countryside Hotels webbplats kan du se hela listan med svenska hotell där du får ha hunden med dig.

Läs mer hos Countryside Hotels