Det är snabbt och bekvämt att resa med snabbtåg genom Europa. Fördelen är att man kan resa på natten och på så vis ha hela dagarna lediga för att turista. Tänk på att utanför Sveriges gränser är det ofta krav på att hundar bär munkorg när de är ute och reser. Träna därför hunden att bära munkorg innan ni reser så att den inte upplever det som besvärligt.

DB
City Night Line Nattåg mellan Malmö-Berlin, Malmö-Hamburg, Berlin-Hannover, Berlin-Köln, Berlin-Frankfurt Main. Hamburg-Düsseldorf, Hamburg-Frankfurt Main, Hamburg-Stuttgart. Hundar som inte får plats i en korg eller liknande löser barnbiljett. Större hundar skall bära koppel samt munkorg. Intercity-Express (ICE/ICE-T/ICE-TD) går till Zürich, Basel, Wien och Amsterdam.

Thalys
Små hundar reser gratis i korg. Större hundar betalar halva priset av en 2:a klassbiljett. Stora hundar måste vara kopplade samt bära munkorg.

TGV
Trafikerar Frankrike, Belgien, Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, Luxemburg, Schweiz, Italien, Spanien och USA. Små hundar reser i bur medan större hundar sitter i knät eller på golvet. I båda fallen måste hunden vara kopplad och bära munkorg. Stora hundar betalar motsvarande en halv 2:a klassbiljett. Små hundar i bur måste lösa en egen specialbiljett på stationen.