+ Svara på ämne
Sidan 2 av 2
FörstaFörsta 1 2
Visar resultat 11 till 14 av 14

Ämne: Frankrike!

 1. Standard

  Citat Ursprungligen postat av peter

  Japp det har jag! Men tack ändå! Himla snällt!

 2. Smile Leos bästa tips!

  Gotland ÄR ett Frankrikesubstitut

  Vandra bland de vindpinade tallarna på Högklint en vindstilla dag och man kan med lite fantasi förlytta sig till Provence och aprikosträden...Har man tur så har Ica Torgkassen vid Stora Torget i Visby bakat croissanter på morgonen som man kan köpa med sig....vad gör man inte...man är visst lite knäpp...

  Promenadtips från Leo:
  Krusmyntagården - bakom sopcontainern på parkeringen finns ett hål i staketet. En stig leder genom ett tätt buskage ner till stranden. Man kan gå LÅNGT åt båda hållen längs stranden.

  Folhammars raukområde - naturstig i trevlig omgivning. Många barn som man kan sno glassar och solhattar av.

  Hultungsviken eller Ängevik i Bunge - långgrund vik som man kan vada över utan att bli blöt på ryggen men ändå få välbehövlig svalka på maghåren.

  Önskas fler tips? Leo tipsar mer än gärna om de bästa rabbisställena eller fiken med bäst utsikt över stans tikar! (Kanske lämpligast i Gotlandsavdelningen...)

  / Leomatte

 3. Standard Ang Frankrike resa med hund

  Citat Ursprungligen postat av busters matte
  Sverige har blivit mer hundvänligt men vänligheten växer i takt med att man reser söderut. Varje höst drar vi med husvagn och schäfer till Provence. I september är luften inte lika dallrande, det är inte lika trångt som i augusti men vattnet fortfarande varmt. Överallt får man av alltifrån vänliga till översvallande mottaganden när man kommer med sin fyrfota vän. "Kan vi ta med hunden in?" frågade vi på en restaurang under första resan med hund. "Mais oui, madam, - var skulle den annars vara?" Ja, så är det - var skulle den annars vara. I Vence finns det t.o.m. en resturang med egen hundmatsedel, i städerna finns ofta automater med hundbajspåsar - "Varsågod - plocka gärna upp efter hunden" och på en av våra favoritcampingplatser i St Remy har hundarna egen dusch för varma dagar eller för sköljning efter bad i det salta Medelhavet. Och på tal om campingplatser så är hundar för det mesta välkomna om man bara har en årsfärsk rabiesvaccination! Vill någon veta mer eller få tips om hundresor i södra Europa, svarar jag gärna på frågor
  Busters matte
  Hej Busters matte!

  Jag funderar på att sticka iväg till Nice med min lilla hund. Vet du ifall Frankrike har några särskilda bestämmelser förutom årsfärsk rabiesvaccinering för att få komma in i landet?

  Tacksam för svar när du hinner!
  Mvh, Åsa Flod

 4. Thumbs up Årsfärskt rabies - ja!

  Årsfärskt rabies alldeles riktigt! Men sedan finns det inget som krävs, om de inte hittat på något nytt sedan förra året. "Vår" franska veterinär nickar gillande när hon ser att Buster är vaccinerad mot leptospiros (mycket bra att ha och ska helst göras så nära utresan som möjligt) och hon förordar scalibor-halsband som det enda riktigt effektiva vid medelhavskusten.
  Bon voyage önskar
  Busters matte

+ Svara på ämne

Regler för att posta

 • Du kan inte posta nya trådar
 • Du kan inte posta svar
 • Du kan inte posta bifogade filer
 • Du kan inte redigera dina poster
-


Hundfoder | Skaffa hund | Allt inom hund | Färskfoder | Vom og Hundemat | Laserbehandling Hund | Hundpensionat Enköping