Best Western öppnar för hundar

  Best Western gör nu, som första svenska hotellkedja, en särskild satsning för hundägare - en grupp som ofta känner sig ovälkomna i samband med hotellvistelser. I Sverige finns över 550 000 hundhushåll* och antalet växer.

  - Hundägare har blivit en större och viktigare målgrupp för oss. Många vill ta med sig hunden på resan och nu gör vi det enklare för hundägarna, säger Eva Brunnberg, marknadschef för Best Western i Sverige.

  Majoriteten, 50 av totalt 71 hotell inom Best Western i Sverige, har gått med i programmet Hundvänliga Hotell. Flera av hotellen har tidigare välkomnat hundar, men det har inte alltid varit helt uttalat.

  För att hundägarna ska känna sig välkomna har Best Western i samarbete med Tanja Fylkings företag Dog Artist tagit fram ett VID-kit – Very Important Dog – som ett välkomstpaket vid incheckningen. I paketet finns tass-filt, tassalva, bajspåsar, samt hundgodis (hemgjord torkad oxlever).

  Tanja och hennes man Gert har rest mycket med hund och menar att det är stora skillnader på hur man bli bemött på hotell.

  - Det är vanligt att hundägare får rum i källaren eller rum för rökare och får smyga in via bakdörrar eller brandtrappor. Då känner man sig inte direkt välkommen. Men jag har också bott på hotell som är extremt hundvänliga och till exempel hjälpt till med hundpassning. Jag hoppas att fler hotellkedjor tar efter Best Westerns initiativ, säger Tanja Fylking, som idag har collien Lasse.

  Alla Best Western-hotell som välkomnar hundar har ett varierande antal särskilda hundrum för att inte pälsdjursallergiker ska påverkas. På en del hotell med en stor andel hundgäster används hela våningsplan för fyrfota gäster.

  www.bestwestern.se/hundvanligahotell.aspx kan alla hundvänliga hotellen i Sverige hittas. Här ges också information och tips i ämnet resa med hund, i Sverige och internationellt. Dessutom finns en kul funktion där man kan matcha ihop en bild på sig själv och sin hund.


  *Statistik: Förekomst av sällskapsdjur i svenska hushåll, SCB 2006. Antal hundar: 729 00, antal hushåll med hund: 552 000 (motsvarar 12,8 procent av alla hushåll). Antal katter: 1256 000, antal katthushåll: 726 000. Andra undersökningar efter 2006 visar att antalet hundhushåll ökar.

  Recent Articles Recent Articles

  Senaste forumposter Senaste forumposter

  Senaste blogginlägg Senaste blogginlägg

Hundfoder | Vela Sökhus | Jämför Hundförsäkring | Hundpensionat Enköping