Flyga utrikes med hund

  Utrikesflygen har god information för oss hundägare. Några flygbolag är föredömliga i sin service och vet exakt hur viktiga våra hundar är för oss. Andra flygbolag har stränga regler rörande vissa raser och blandningar av dessa och då främst raser som allmänheten kan känna obehag av. Det kan komma som en besvikelse för hundägare som tänkt resa med sin väluppfostrade hund. Som vanligt gäller att ta reda på all information rörande både flygbolagets regler och vad som gäller vid mellanlandningar och på slutdestinationen. Flygbolagen står inte för några som helst extra kostnader som kan uppstå om hundens ägare inte har förberett resan noga.


  Air Canada
  Air Canada erbjuder små hundar att resa i kabinen medan större hundar får resa i lastutrymmet. Hundar i kabinen ska transporteras i hårda eller mjuka burar med absorberande underlag i botten. Små hundar som reser i kabinen får inte väga mer än 10 kg inklusive bur I lastutrymmet reser hunden i hård bur och då får hund plus bur inte överstiga 32 kg. Burar placerade i lastutrymmet får inte låsas eftersom flygbolagets personal måste kunna öppna om hunden mår dåligt. Observera att Nya Zeeland och Australien har speciella regler för att transportera hundar in i landet. Hundar måste alltid förbokas innan resa. Air Canada har mycket utförlig information på sin webbplats.
  Air Canada’s information om att flyga med hund


  Air France
  Air France tillåter hundar under 6 kg i kabinen. Hunden ska förvaras i bur nära passagerarens säte under hela flygningen. Servicehundar är undantagna viktregler. Större hundar upp till 75 kg får resa i belyst uppvärmt lastutrymme.
  Observera att Air France har speciella regler för hundraser som de anser vara olämpliga hundar ombord. De delar upp hundar i ”Kategori 1 hundar” och ”Kategori 2 hundar” med någon form av generell beskrivning av kamphundsraser och sk ”skyddshundar”. Blandraser med liknande temperament som Amerikansk Staffordshire terrier, Mastiffer och Tosas får inte åka med. Likaså får så kallade "skyddshundar" där Amerikansk Staffordshire terrier och Tosa räknas in samt Rottweiler och andra raser som liknar Rottweiler i psyket, inte heller tas ombord på flygplanet.
  Air France information om att flyga med hund


  Alaska Airlines och Horizon Air
  Alaska Airlines och Horizon Air erbjuder Animal Express. Hundar får åka i ett lastutrymme med samma lufttryck och temperatur som i kabinen. Hunden ska förvaras i läckagesäker bur och ha tillgång till mat och vatten. Observera att man inte fraktar hundar till Mexico.
  Alaska Airlines och Horizon Air’s information om att flyga med hund


  American Airlines
  Gränsen för antalet små hundar som reser i kabinen går vid sju hundar. Observera att på American Eagle och AmericanConnection® går gränsen vid två hundar i kabinen. American Airlines accepterar inte hundar på flygningar som är längre än 12 timmar. För att säkra hundens välbefinnande har man även temperaturrestriktioner. Restriktionerna gäller såväl i flygplanet som i vänthallar. Kontrollera alltid innan du beger dig till terminalen. Hunden ska förvaras i läckagesäker bur. Observera att man inte tillåter transport av hund till Storbritannien. American Airlines förbehåller sig rätten att avvisa aggressiva hundar.
  American Airlines’ information om att flyga med hund


  British Airways
  British Airways erbjuder hunden två sätt att resa. Antingen flyger du och hunden på samma resa eller så finns möjligheten att skicka hunden ensam om du inte kan följa med på det planet. Hunden reser i ett utrymme under kabinen som är behagligt tempererat men inte upplyst under själva resan eftersom tester visat att djuren är lugnare om överresan sker i mörker. Speciella regler gäller för servicehundar. Observera att British Airways inte tillåter hundar på resor till följande länder: Australien, Cypern, Fiji, Hong Kong, Irland, Jamaica, Kenya, Mauritius, Nya Zeeland, Oman, Seychellerna, Singapore, Storbritannien eller Sydafrika.
  British Airways information om att flyga med hund


  Cimber Sterling
  I kabinen tillåts hund i bur med en maxvikt på 8 kg. I CRJ-jetplanen tillåts inga djur i lastutrymmet.
  Cimber Air’s information om att flyga med hund

  Continental Airlines
  Continental Airlines har antagit ett program kallat PetSafe® vilket går ut på att djuren tillåts resa i en stressfri miljö på bästa tänkbara sätt. Kunderna kan spåra sin hunds flygning via Continental's cargo webbplats. Man tillåter även små hundar i kabinen men endast en hund per resenär. Hundar är inte tillåtna i BusinessFirst cabin på Boeing 757, 767 och 777. Hunden ska resa i en läckagesäker bur och ha mat och vattenskålar som är tillgängliga från utsidan. Restriktioner finns för kortnosade hundar som Boston Terrier, Boxer, Brussels Griffin, Bull Terrier, Dutch Pug, Engelsk Bulldog, English Toy Spaniel, Fransk Bulldog, Japanese Chin, Japanese Pug, Pekinese, Shih Tzu. För att minska risken för stress och överhettning för dessa raser rekommenderas en burstorlek större än normalt med ventilationshål i burens samtliga väggar.
  Observera att vissa raser inte får resa med Continental Airlines. Bland dessa kan nämnas Amerikansk Pitbull Terrier som är äldre än 6 månader eller väger över 9 kg.
  Continental Airlines information om att flyga med hund


  Delta Airlines
  Hos Delta Airlines måste hunden checkas in som fraktgods. Temperaturrestriktioner gäller året runt. Man accepterar inte att värmekänsliga hundar som kortnosiga raser ombord.
  Delta Airlines information om att flyga med hund


  JetBlue Airways
  JetBlue Airways accepterar 4 små hundar i bur per flight. Bur inklusive hund får inte överstiga 9 kg.
  JetBlue Airways information om att flyga med hund


  KLM
  KLM säger sig måna lika mycket om komfort och uppmärksamhet för sina fyrbenta passagerare som sina tvåbenta passagerare. Med KLM reser hunden i en speciell välventilerad avdelning med kontrollerat lyfttryck och temperatur. Allt för att hunden ska få resa under optimala förhållanden. Vid byte i Amsterdam Airport Schiphol stannar hunden på KLM Cargo Animal Hotel och tas om hand av hotellets personal som ger den mat och vatten och tar ut den på promenad. Buren och hundens reseskålar städas och hunden görs iordning för att fortsätta sin resa.
  KLMs information om att flyga med hund


  Lufthansa
  Lufthansa tillåter ett begränsat antal hundar i bur i kabinen under sina resor. Hund inklusive bur får inte överstiga 8 kg. Större hundar kan åka i ett tempererat fraktutrymme. Det finns också möjlighet att frakta hunden ensam om man inte har möjlighet att själv åka med i kabinen.
  Lufthansas information om att flyga med hund



  Norwegian
  Antal djur i bagageutrymmet är begränsat till fyra djur som reser i hårda burar. Observera att det vid kall väderlek kan råda förbud mot hundar i bagagutrymmet och då främst på avgångar till och från Nord Norge. Små hundar får resa i kabinen. Maximalt antal hundar i kabinen är 2 stycken. Hundarna måste resa i godkänd bur eller väska och totalvikten får inte överstiga 8 kg.
  Norwegian Airlines information om att flyga med hund


  Qantas
  De enda hundar som tillåts i kabinen är servicehundar. Observera att hundar inte är tillåtna inne i terminalerna i vare sig Adelaide, Cairns, Darwin, Gove, Hobart, Karratha, Perth, Port Hedland eller Townsville utan måste hämtas ut på fraktterminalen på respektive ort.
  Qantas information om att resa med hund


  Singapore Airlines
  Singapore Airlines tillåter endast ledarhund i kabinen. Övriga hundar reser i ett luftkonditionerat transportutrymme i läckagesäker bur. Följande hundar har inte tillåtelse att resa med Singapore Airlines – hundar under sex månader, trubbnosiga hundar som Pekinese, Shih-Tzu, Boxer, Bulldog, Mops, alla typer av Terriers, Spaniels, mastiffer, Brussel Griffin, Chow Chow, Japanese Chin, Lhasa Apso, Pekinese, Pit Bull, Shar Pei, Shih Tzu, Tosa, Akita, Dogo Argentino, Fila Brazillero och korsningar av dessa.
  Singapore Airlines information om att resa med hund


  Southwest Airlines
  Southwest Airlines tillåter små hundar ombord på planet. Dokumenterat tränade räddningshundar eller servicehundar får också resa med.
  Southwest Airlines information om att flyga med hund


  US Airways
  Antalet små hundar per kabin är begränsat. Hunden måste förvaras i läckagesäker bur framför ägaren. Hundar är inte tillåtna i kabinen under flygningar över Atlanten och inte heller i lastutrymmet.
  US Airways information om att resa med hund


  Virgin Atlantic
  Virgin Atlantic tillåter hundar ombord på flygningar till och från Barbados Boston, Chicago, Dubai, Hong Kong, JFK, Johannesburg, London, Los Angeles, Miami, Newark, Orlando, San Fransisco, Sidney, Washington. Djuren sitter i ett luftkonditionerat lastutrymme och tas om hand av ett speciellt team. Hundarna blir automatiskt medlemmar i Flying Paws Club och får en liten gåva. Är hundägaren medlem i Flying Club samlar både hunden och ägaren flygmil. På Virgin Atlantic är man mycket måna om att vovvarna ska känna sig lika speciella som övriga passagerare. Här finns svar på de vanligaste frågorna om att resa med hund med Virgin
  Virgin Atlantic’s information om att flyga med hund

  Recent Articles Recent Articles

  Senaste forumposter Senaste forumposter

  Senaste blogginlägg Senaste blogginlägg

Hundfoder | Vela Sökhus | Jämför Hundförsäkring | Hundpensionat Enköping